Popis
Použití
Populární a všestranný pomocník v mnoha kuchyních. Typická chuť nepřebíjející chuť samotného jídla s unikátní a originální recepturou od roku 1837. Klasicky se Lea & Perrins používá v následujících receptech:
1.Roastbeef
2.Lasagne
3.Spaghetti Bolognese
4.Chili con Carne
5.Bloody Mary
Historie:
Založeno v roce 1837 panem Lea a panem Perrinsem. Výrobky se stále vyrábějí v továrně na Midland Road v anglickém městě Worcester. Výrobní proces trvá 2-3 roky a receptura zůstává dodnes výrobním tajemstvím!
Doporučení
Před použitím protřepat! Vyznačuje se tmavě hnědou barvou, typickým aroma a slanou chutí díky ančovičkám, ze kterých je mimo jiné vyrobena. Je ideální k ochucení pokrmů, polévek, salátů, hodí se k masu a k rybám, ale používá se i napříkad jako přísada do známého drinku Bloody Mary.
Skladování
Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření uchovávejte v chladničce při teplotě do 7 °C.
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 100 g)
Kalorie: 208 kJ / 49 kcal
Tuky: 0,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 7,6 g
z toho cukry: 6,9 g
Bílkoviny: 1,7 g
Sůl: 0,7 g
Alergeny
Lepek
Sója
Výrobce
Lea & Perrins, Velká Británie
Objem: | 586ml |
Složení: | Sladový ocet (z ječmene), lihový ocet, melasa, cukr, sůl, ančovičky (ryby), tamarindový extrakt, cibule, česnek, koření, dochucovadla. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.