Co je to YUZU a proč tuto vitaminovou bombu konzumovat?
Citróny jsou fajn, pomeranče a grepy milujete, ale co když to chce změnu nevíte si rady? Máme pro vás tip, který vám pomůže oživit váš jídelníček, posílí imunitu a hlavně doplní Vitamín C v co nejvyšší koncentraci! Te to YUZU, vitamíny nabitý citrus z Koreje! Chuťově je nejpodobnější grapefruitu a pomeranči.
Proč YUZU? Co to vlastně je?
YUZU je drobný citrusový plod, který se pěstuje v Asii – hlavně v Japonsku a Korei. Pro své složení a účinky je označován za „Vitaminovou bombu“. Yuzu je nízkokalorické a velmi výživné ovoce!
Na YUZU se můžeme dívat z mnoha pohledů
Porce vitamínů = 3x víc vitamínu C než citron, nálož energie a dávka antioxidantů.
Kus historie = Vzácná a 1 200 let stará tradice. Ze starověké Číny, do Jižní Koreje, do Japonska až k nám.
Síla ovoce = Plod yuzu je netypický citrus. Málo šťávy, hodně pecek, výrazná a aromatická kůra.
Gastro zázrak = Skvěle chutná, výrazně voní. Horké, studené, v nápojích i dezertech nebo marinádách.
Čím je YUZU na premioveznacky.cz jedinečný?
YUZU v regálech obchodů nejspíš nenajdete, proto přinášíme na naše stránky koncentrát yuzu, který se zpracovává tradičním korejským způsobem, díky kterému si zachová maximum prospěšných látek, vůni a chuť. Obsahuje až 70 % samotného yuzu.
Nápoje z ovoce Yuzu snoubí výbornou chuť a neodolatelné aroma s bohatými nutričními hodnotami. Yuzu nápoje jsou vitaminová bomba, která neobsahuje kofein, takže si je může vychutnat celá rodina. Určitě souhlasíte, že imunita člověka bývá v zimě nepříjemně oslabená, a proto je tělo náchylnější k nejrůznějším nemocem. YUZU může vaši imunitu postavit do latě, aby Vás nenechala ve štychu.
A jak YUZU konzumovat?
Jednoduše. YUZU můžete využít jak do teplého tak i do studeného nápoje. Tak například:
Na přípravu jednoho čaje nebo jedné limonády odměřte 35 g yuzu (cca 2 lžíce) a zalijte vodou. Je to hračka!
Vřele však doporučujeme neomezovat se pouze na tyto přípravy. YUZU má rozhodně své místo také v míchaných alkoholických nápojích. A před dobrým cocktailem by rozhodně nemělo chybět dobré jídlo - yuzu je využíváno v japonské a korejské kuchyni těmi nejlepšími šéfkuchaři do různých marinád nebo omáček.
Vyzkoušejte klasické YUZU
Je ideálním společníkem na cesty – skvěle se vejde do tašky na piknik, nebo do batohu na dovolenou.
TIP: Při využití yuzu v kuchyni se fantazii meze nekladou. Vyzkoušejte ho třeba s toustem a máslem, přidejte ho do perníku, nebo udělejte marinádu na kuřecí křidýlka. Budete koukat, jaká to je dobrota!
Sáhnete raději po YUZU MARACUJA?
Vitamíny, antioxidanty, vláknina a k tomu jedinečná exotická chuť a vůně, taková je naše maracuja!
TIP: Aromatická chuť maracuji skvěle funguje v ledových alkoholických i nealkoholických nápojích. Maracuja i díky vzhledu skvěle ozdobí a dochutí širokou paletu dezertů, např. zmrzlinové poháry, šlehačkové dorty, tvarohové dezerty nebo palačinky.
Milovníci zázvoru vyberou YUZU ZÁZVOR
Vychutnejte si zázvor v medu! Po vzoru yuzu nyní můžete vyzkoušet tuto tradiční léčivou superpotravinu v čaji, limonádě nebo v jiných receptech!
TIP: Zázvor hraje svou nenahraditelnou roli především při přípravě pokrmů asijské a středovýchodní kuchyně. Přidává se do sladkých i slaných jídel, marinád a salátů či dezertů. Výborný je ale i v nápojích jako jsou limonády nebo alkoholické koktejly, obzvláště v kombinaci s medem a citronem.
Váš tým Prémiové značky